Dimarts, 11 De Desembre De 2018

Consell Comarcal del Solsonès

C. Dominics, 12 Palau Llobera - SOLSONA, Consell Comarcal del Solsonès -
Telèfon: 973 48 20 03 Fax: 973 48 25 14

Notícies

23/11/2017

Ecovidrio impulsa el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers de la comarca del Solsonès


Foto

-L'entitat Ecovidrio i el Consell Comarcal del Solsonès posen en marxa una campanya especial centrada en el sector hostaler. - Es duran a terme enquestes a tots els establiments per conèixer els hàbits de reciclatge de vidre

 

Solsona, 10 de novembre de 2017. Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Catalunya, el Consell Comarcal del Solsonès i l'entitat Fundació Volem Feina responsable de la recollida, posen en marxa una campanya per impulsar el reciclatge de vidre en el sector hostaler de la zona nord de la comarca.

 

La iniciativa començarà el proper mes de desembre amb la realització d'entrevistes als establiments d'hostaleria dels municipis de la Coma i la Pedra, Sant Llorenç de Morunys i Guixers per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l'hora de separar els residus que generen. L'objectiu és poder adequar els recursos existents per tal de donar un millor servei; per això, aquells establiments que ho sol·licitin rebran gratuïtament un cubell de reciclatge per als envasos de vidre. A més, els informadors de la campanya explicaran com separar correctament el vidre, és a dir, què va al contenidor verd i què no hi va.

Per facilitar el reciclatge de vidre al canal Horeca (Hoteleria, Restauració i Càtering), es preveu la instal·lació de contenidors VACRI, dotats amb una boca més ampla i un sistema d'elevació hidràulic, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. També es lliuraran bujols adaptats per facilitar el transport dels residus de vidre als contenidors, sempre que sigui viable.

La col·laboració d'Ecovidrio i el Consell Comarcal del Solsonès té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la comarca. Per això és clau abordar el sector de l'hostaleria i la restauració, un dels eixos sobre els quals treballa intensament Ecovidrio, ja que en aquest sector s'hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a tot l'Estat.

 

Beneficis del reciclatge de vidre

Tot el vidre que es diposita al contenidor verd es recicla al 100%.Es porta a una planta de tractament exclusiva per al vidre, on es processa i es converteix en pols de vidre que serveix per fabricar nous envasos. De fet, d'un envàs de vidre reciclat es pot tornar a fer un altre envàs exactament igual. El vidre es pot reciclar infinites vegades sense perdre les seves propietats.

Amb el reciclatge de vidre estalviem recursos naturals, reduïm la quantitat de deixalles que van als abocadors, reduïm les emissions de CO2 a l'atmosfera i estalviem energia. A més de tenir cura del medi ambient, el reciclatge té nombrosos beneficis socials i econòmics, com per exemple, la generació de llocs de treball.

En aquest procés és clau la implicació de tota la ciutadania ja que cada petit gest compta. Per exemple, reciclant tres ampolles de vidre estalviem l'energia suficient com per carregar a diari la bateria d'un smartphone durant tot un any.

 

Dades de reciclatge de vidre a la comarca del Solsonès

Segons les últimes dades disponibles de 2016, els ciutadans de la comarca del Solsonès van reciclar un total de 376.460 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 28,27quilograms de vidre.

Pel que fa a la taxa de contenerització, la comarca del Solsonès disposa d'un total de 146 contenidors instal·lats, de manera que hi ha un contenidor per cada 91,2 habitants.

Mapa Web